Om Madlisten

Hvis du går mod strømmen og gør noget for at spise bedre og sundere, så går der ikke lang tid før du finder ud af at ordentlige madvarer koster kassen 😮

Hvis du ikke vil spise halvfrosne industriprodukter ligesom de fleste gør det, så bliver det pludselig meget dyrere at gå ned og købe ind – og det uanset om du handler i billige supermarkeder som Netto og Fakta.

Bag om Madlisten

Madlisten bliver kodet og vedligeholdt af Mads Phikamphon (ja, hele hjemmesiden her er en enmandsoperation som jeg laver ved siden af mit arbejde 👊).

Jeg elsker god mad og går hellere sulten i seng end at spise en omgang triste fiskepinde med industriremoulade.

Helt tilbage i 2010 begyndte jeg selv at spise først paleo (stenalderkost) og siden LCHF (low-carb high-fat) – og derefter gik der ikke lang tid før madbudgettet eksploderede. Ikke mindst efter resten af familien også begyndte at spise mere og mere LCHF.

Mads Phikamphon, Madlisten

Spis billigere (selvom du spiser sundt)

Heldigvis viser det sig hurtigt, at man selv kan gøre meget for at spise billigere. At man selv kan gøre meget for at undgå at madbudgettet eksploderer ligeså vores budget gjorde det tilbage i 2010-2011.

Først og fremmest skal du tænke over hvilke ting du køber og lade være med at købe for meget, så du ender med at smide mad ud. Når du har styr på hvad du skal købe ind, så gælder det (surprise, surprise) om at gå på jagt efter de gode tilbud.

Ligesom med de halvfrosne industriprodukter, så kan du virkelig spare penge ved at købe dine madvarer på tilbud.

Næsten uanset hvor mange penge du tror du kan spare ved at købe ind på tilbud, så vil jeg tro du bliver overrasket og spare endnu mere når du først kommer igang med indkøbene!

Det overraskede ihvertfald mig og min familie hvor mange penge vi kunne spare, da vi begyndte at gå på jagt efter fantastiske tilbud.

Samtidigt med at vi begyndte at spare penge, så viste der sig hurtigt et problem. Det er ikke særligt nemt at finde de der fantastiske tilbud. Ikke mindst fordi det sjældent vælter med spændende madvarer på tilbud i de lokale supermarkeder.

Men så er det godt man har baggrund som programmør, så man kan banke lidt (eller en hel del…) i tasterne og lave en løsning som gør det nemmere at finde de bedste tilbud?

Den løsning jeg har lavet er siden her, Madlisten, der giver dig overblik over priser og tilbud på en masse madvarer, delikatesser og kosttilskud.

Så mange penge kan du spare

Hvis du er i tvivl om det virkelig kan betale sig at gå efter tilbudene, så bør du checke grafen herunder.

Grafen viser prisudvikling for et kreatinmærke henover 10 uger, og som du kan se så falder prisen til tæt på et trediedel af startprisen – og nogle uger senere, så hopper prisen op igen til startprisen.

Dvs. at hvis du havde købt din kreatin på det rigtige tidspunkt, så kunne du have nøjes med at betale 30-35% af hvad du ellers ville have gjort 😲

Prisudvikling for et kreatinmærke

Indrømmet, prisudvikling for kreatinmærket er et af de mere ekstreme eksempler, men det sker tit og ofte at du kan spare 20-30% eller mere – og en gang imellem, så går tilbudene helt amok og så kan du spare 50% eller mere!

Madvarene på Madlisten

Madlisten samler ikke kun priser og tilbud på madvarer som LCHF-nisser som jeg selv spiser, men også vegetariske madvarer, veganske madvarer, raw food etc. så siden ikke kun blev brugbar for LCHF fans som mig selv og min familie.

Jeg har også lavet et par sider til folk som spiser en glutenfri kost eller en laktosefri kost, samt sider folk der elsker sport/fitness eller asiatisk mad (jeg sætter selv et ja tak kryds til både sport og asiatisk mad 😜).

Men uanset hvilken kost du foretrækker, så gælder det selvfølgelig om at lade være med at forelske dig i for mange gode råvarer. Det er dit eget ansvar, at du kun køber det du har brug for og som du kan tåle.

Anmeldelser og ratings

Mange af produkterne her på Madlisten har fået fra 1 til 5 stjerner.

1 stjerne betyder at folk ikke er særligt begrejstrede over produktet, mens 5 stjerner betyder at folk at helt oppe at ringe og jubler over produktet 😀

Stjernerne er baseret på anmeldelser, der er indsamlet af de butikker Madlisten samarbejder med.

Selvom jeg elsker god mad, så skriver jeg ikke selv nogen anmeldelser og jeg har derfor heller ikke nogen indflydelse på hvor mange stjerner produkterne får.

Sådan fungerer Madlisten

Helt konkret fungerer Madlisten som en slags robot, der checker udvalget i 50+ online butikker og på den måde samler data om vareudvalg, priser og tilbud.

Udvalget kobles sammen med data som bliver indsamler via API’er og manuelt indsamlede data, så det hele kan blive max. brugbart i jagten på gode råvarer.

Jeg har ikke selv nogen webshop og Madlisten sælger ikke noget som helst, så data er helt uafhængige.

Selve hjemmesiden er en standard WordPress 😍 installation der er tunet med et lækkert theme, et par store håndkodede plugins og en sjat API’er.

Madlistens blog

Fordi WordPress er så nice, så har Madlisten også en blog. Den bliver dog opdateret ret uregelmæssigt, da fokus er på at vise de bedste produkter, priser og tilbud fremfor at skrive blogposter.

Hat og briller data

Hvis du her på siden finder data som du ikke synes giver mening eller priser som er helt hen i vejret, så kan det være at jeg har lavet en fejl i min kode 🙄

Det skal vi selvfølgelig have gjort noget ved, så du må meget gerne skrive en kommentar hvis du finder fejl og mangler.

Hvis der er forskel på priser og udvalg på Madlisten og i butikkerne, så er det selvfølgelig butikkernes priser og udvalg der gælder (da jeg kan lave fejl og da priser og udvalg kan ændre sig efter min robot har checket data).

Find Hold?

Madlisten startede ud med at hedde Find Hold – et lidt underligt navn til en madside, der skyldes jeg i tidernes morgen fokuserede på sport og sportshold. Da den ide løb ud i sandet, men jeg blev ved med at have domænet og så genopstod siden i 2019 som en guide til at finde tilbud på LCHF produkter og kosttilskud.

Madlisten passer bedre til en madside end Find Hold, så det hedder siden i dag 👍

Affiliate links

De fleste links på Madlisten er affiliatelinks, hvilket betyder at jeg får udbetalt en mindre kommission hvis du handler efter at have klikket på et link.

Affiliatelinks er nødvendige for at få siden til at virke, da jeg via affiliate feeds m.m. kan få adgang til butikkernes udvalg, priser og tilbud.

Den pris du betaler for varerne ændres ikke af at Madlistens links er affiliatelinks.

Billeder og illustrationer

Billederne og illustrationerne på Madlisten stammer fra de butikker Madlisten arbejder sammen med, billeddatabaser og vores egne billeder.

Kontakt

Savner du nogen bestemte madvarer eller kosttilskud, vil du have din butiks udvalg med ombord eller har du noget andet spændende på hjertet, så kan du sende en mail via kontaktformularen her.

// Mads