Kost og kosttilskud til badmintonbanen

Badmintonbane med spiller

De fleste badmintonspillere spiser en tradtionel kost, der ligner den som anbefales af de officielle kostanbefalinger ?

Der er dog også spillere der selv har taget ansvar for deres kost og derved opnåede spændende resultater.

Vi har fx. læst om den australske spiller Gronya Sommerville, der er 90% veganer (og 100% vegetar). Hun mener selv at hun får proteiner nok, hvilket bestemt også er muligt selv du kun spiser vegansk eller vegetarisk (det er bare sværere end hvis du også spiser kød).

Generelt mener mange vegetariske badmintonspillere at de har en bedre udholdenhed end de havde, hvis de havde spist en mere traditionel kost.

I det hele taget kan det godt betale sig for badmintonspillere og alle andre at bekymre sig mere om deres kost, da det har en kæmpe indflydelse på hvordan vi performer.

Verdensstjernen Novak Djokovic spiller godtnok ikke badminton, men tennis, men prøv alligevel at se hvordan hans spil ændrede sig og blev meget bedre da han begyndte at forbedre hans kost (først og fremmest ved at blive glutenfri og tæt på paleo/stenalderkost ?).

Kosttilskud

Der er naturligvis også badmintonspillere som tager kosttilskud.

De mest populære tilskud i badmintonverdenen er proteinpulver, kreatin, energidrikke og proteinbarer. Alle sammen tilskud der giver god mening, ikke mindst når man tænker på hvor lang tid en badmintonkamp kan vare og hvilken energi det kræver at komme igennem en kamp. Og bestemt også når man tænker på hvordan dine muskler har en afgørende effekt på dit spil.

I min optik er kosttilskud dog en bonus, der først bør komme i spil når du har fokuseret på din kost og forbedret din kost.

Det gælder også om at holde øje med mængden af sukker og kulhydrater i mange tilskud. Det gælder ikke mindst energidrikke og proteinbarer, der har en kedelig tendens til ikke altid at være så sunde som folk lige tror.

Badmintonbanen

badmintonbane
Vis i stort format

I tidernes morgen, da Madlisten fokuserede på sport, lavede vi badmintonbane tegningen herover. Det lavede vi, så det blev let at se hvilken størrelse og mål banen har.

I dag fokuserer siden på kost og kosttilskud, men det vil være synd bare at smide tegningen ud. Derfor er den stadig lige her ?

Brug grafikken
Du er velkommen til at bruge diagrammet på din egen hjemmeside, i online forums, etc. Du skal bare huske kildeangivelse hvis du bruger diagrammet (Madlisten).

En badmintonbane er iøvrigt 6,1 m bred og 13,4 m lang. Linjerne på banen er 40 mm bredde og på officielle baner, så skal der være mindst 2 m fri plads rundt om hele banen.

Den internationale badmintonorganisation (Badminton World Federation) kræver at loftet skal være mindst 9 m højt til mindre turneringer. Til større turneringer skal loftet være mindst 12 m højt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *